Sarmalute ardelenesti

de diaconta in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2010 | 16257 vizualizari

 

Ardeleanca fiind tare-mi mai plac sarmalutele.........

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de varza dulce(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • Sare,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta
  • 2 cepe mari
  • Suc de rosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute ardelenesti:

Se pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin.

Morcovul se curata si se razuieste.

Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina grasime.

Se curata si se taie marunt ceapa.Se prajeste cu putin ulei,apoi se adauga morcovul,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.

Se condimenteaza cu sare,boia,piper si se adauga mararul tocat marunt.

Se aseaza putina compozitie pe fiecare frunza de varza si se ruleaza avand grija sa introducem capetele in interior ca sa nu iasa compozitia.

Frunzele mai mari se rup in doua.

Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici in functie de iscusinta bucataresei.

Se aseaza in oala de lut(speciala pentru sarmale),alternand randurile de sarmale cu bucati de afumatura.

Se mai poate pune pe fundul oalei marar uscat si cimbru.

Se amesteca o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare,vegeta si suc de rosii.Se pune peste sarmale si se pun sa fiarba la foc mic  in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 1/2 ora,dupa care se stinge focul si se mai lasa in cuptor.

Nu trebuie ca sarmalele sa fie fierte de tot cand stingem focul,pentru ca ele isi vor continua fierberea pana cand se raceste cuptorul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

28.08.2010, 20:21

Va astept fetelor daca va plac

nadina73 1

29.08.2010, 03:52

super bune mai nou am incercat si cu mamaliguta dupa prietena mea danuta care e moldoveanca ,sant grozave sincer la noi in ardeal nu se fac cu mamaliguta dar ea ma convinssuper 5 f

diaconta 1

29.08.2010, 18:31

sincer,nici eu nu le-am incercat niciodata cu mamaliguta....imi plac asa singurele,sa le simt gustul....dar imi place mamaliga cu branza sau cu papricas pe pui sau pe ciuperci

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura